No-nonsense coaching

Gesprekken vinden plaats in mijn ruime kantoor in Amsterdam of via beeldbellen

Maak nu een afspraak
voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Volhouden. Maar hoe?

Een modulair programma voor een gezond bedrijf in tijden van corona

We zullen nog lang te maken hebben met corona en de bijbehorende maatregelen. Vermoeidheid, dalende motivatie, frustratie, eenzaamheid, verveling. Burn-outverschijnselen nemen toe, een hoog ziekteverzuim ligt op de loer.

Het modulaire programma “Volhouden. Maar hoe?” geeft bedrijven, medewerkers en leidinggevenden met workshops, webinars en coaching de tools in handen om gezond, krachtig en gemotiveerd te blijven werken.

Meer weten? Kijk hier of stuur een mail.

Stresscoaching

Er zijn ontelbaar veel oorzaken van stress: Misschien pieker je veel of slaap je slecht. Of je voelt je overal verantwoordelijk voor. Wellicht voel je je grenzen niet goed aan of je weet niet hoe je ze kunt bewaken. Ook jouw omgeving speelt een rol, bijvoorbeeld emotioneel veeleisend werk of haperende samenwerking.

Het goede nieuws is dat er oplossingen zijn: je kunt leren hoe je hiermee omgaat. Zo schreef Anouk na haar coachingstraject: “Ik voel me echt herboren.” (Lees deze en andere ervaringen hier.)

Tijdens de coachingsgesprekken ontdek je waar je kunt ingrijpen en hoe je dat doet. Dankzij de praktische handvatten en diepgaande inzichten voel je je weer krachtig, energiek en lekker in je vel.

Loopbaancoaching

Misschien wist jij nooit zo goed wat je wilde. Misschien ontdek je nu pas dat je zo niet verder wil. Hoe dan ook: je twijfelt.

In een aantal gesprekken en met behulp van bijzondere tests ga je ontdekken wat jou boeit, wat je talenten zijn, maar ook wat je beter kunt vermijden. Je onderzoekt actief welk werk en welke werkomgeving bij je past. Je krijgt inzicht in je persoonlijkheid. Al tijdens de coaching zet je actief stappen om je nieuwe doel te bereiken.

Resultaat: Je weet wat je wil in je loopbaan, en je hebt het lef om het te realiseren.

Supervisie voor coaches

Jij bent coach of coachende psycholoog, en je wil je professioneel verdiepen.

Met supervisie zorg je ervoor dat je jouw cliënten op de best mogelijke manier helpt. In reflecterende gesprekken ga je constructief in op alle uitdagingen en mogelijkheden die het vak jou te bieden heeft. Daardoor verstevig je je kunnen, je zelfkennis en je zelfverzekerdheid, en bouw je voortvarend aan een succesvolle praktijk.

Interesse of vragen? Neem contact op voor een verkennend gesprek.

PS. Als supervisor ben ik opgeleid aan het Tavistock Institute in London.

Intervisie (voor advocaten)

Vanaf 1 maart 2020 is zijn advocaten gehouden om deel te nemen aan gestructureerd feedback. Een van de drie opties is begeleide intervisie.

Intervisie helpt je om je praktijk steviger neer te zetten en beter om te gaan met dilemma’s, uitdagingen en eigen strubbelingen. In een veilige omgeving help jij anderen en helpen anderen jou. Als intervisiebegeleider voldoe ik aan alle vereisten van de NOvA (registratie bij de algemene raad).

Meer weten? Stuur een mail.

PS. De begeleiding wordt gewaardeerd als “vriendelijk, kundig en duidelijk”.

ODC-meting

De ODC-meting gaat verder dan standaardtesten die uitsluitend bestaan uit vragenlijsten. Je ontdekt niet alleen jouw natuurlijke talenten en makkelijk ontwikkelbare krachten. Je ziet ook welke competenties je jezelf onder druk van de omstandigheden hebt aangeleerd, ook al heb je er niet zo veel aanleg voor. Omdat het juist deze competenties zijn die je veel moeite en energie kosten, zijn ze vaak een bron van problemen en ineffectief gedrag.

Resultaat: Zelfinzicht, specifieke handvatten hoe je krachtig ontwikkelt in werk en loopbaankeuze.

Sinds 2011 heb ik gewerkt met:

Creatieve en culturele sector, media:

 • Individuele architecten, schrijvers, journalisten, ontwerpers, UX-designers, kunstenaars, theatermakers, musici en meer
 • Internationaal Theater Amsterdam, Toneelschuur Haarlem
 • Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)
 • Amsterdams Fonds voor de Kunst
 • Stedelijk Museum

Advocatuur/rechtspraak:

 • Advocaten en kleine advocatenkantoren
 • Grotere kantoren zoals Lexence, Eversheds
 • Rechters, rechtbankmedewerkers

Zorg:

 • Artsen en artsen in opleiding (huisartsen, specialisten, tandartsen)
 • Psychologen en psychiaters
 • Ziekenhuizen: UMC Amsterdam locatie VU/AMC, OLVG, BovenIJ, Spaarne en meer)
 • Carrierecentrum voor Artsen

Andere:

 • Diverse startups
 • HR-directeuren
 • Koninklijk Instituut voor de Tropen
 • Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit
 • Hogescholen (HvA, Inholland, HU)
 • Movir
 • Diverse bedrijven zoals Deloitte, Hewlett Packard

Dit is mijn manier van werken

Ik maak gebruik van een aantal verschillende methodieken, theoretische concepten en praktische werkvormen. Dankzij de combinatie van diepgaand en betrokken onderzoek en de praktische en actiegerichte benadering heeft de coaching een sterk en blijvend effect. Met andere woorden: je valt niet zomaar weer terug in je oude gedrag.

Voor wie meer wil weten:  ik werk psychodynamisch, systemisch en oplossingsgericht. Klinkt indrukwekkend, maar wat betekent dat nou echt? Dat lees je hier.

Dat zeggen klanten over coaching bij mij

Alexandra Gerny weet haar professionele en intelligente aanpak te combineren met veel betrokkenheid. Ik heb haar nooit op een cliché kunnen betrappen, waardoor de gesprekken met haar altijd veel nieuwe inzichten gaven. Ze weet richting te geven, maar kauwt niets voor. Op die manier liet zij mij zelf tot oplossingen en conclusies komen. De diepgaande gesprekken en analyses van situaties hebben mij niet alleen veel zelfinzicht gegeven maar ook praktische handvatten. Dit coachingstraject heeft mij veel relaxter, autonomer en zekerder met mijn werk leren omgaan en was daarom een zeer waardevolle ervaring.

In eerste instantie kostte het me heel veel moeite om te erkennen dat het echt niet zo goed ging en ik de controle kwijt leek over mijn leven. Ik dacht dat het te maken had met een drukke praktijk en hectisch jaar na een wisseling van kantoor. Toen ik amper nog kon slapen, iedere dag met tegenzin naar kantoor ging en voortdurend een opgejaagd gevoel had, besefte ik dat ik toch wel echt hulp nodig had om hier uit te komen. Ik had geen enkele verwachting van een coachingstraject, wist ook niet wat ik mocht en kon verwachten. Meteen na het eerste gesprek voelde ik me echter al een stuk beter. Tijdens de coaching heb ik geleerd om weer naar mezelf te luisteren, kritisch te zijn op mezelf maar ook op anderen en grenzen te stellen. Na afloop voel ik me echt herboren. Ik kan er weer tegenaan, heb de controle terug en weer plezier in wat ik doe. Ik had hier veel eerder mee moeten beginnen en kan het iedereen aanraden om een keer zo’n traject te volgen, ook als je wel lekker in je vel zit.

De coaching van Alexandra heeft ervoor gezorgd dat ik weer weet waarom ik muziek maak. Het heeft mijn hang naar perfectionisme verminderd waardoor ik op een relaxtere manier dezelfde resultaten behaal en dikwijls betere.

Ik heb bijzonder veel aan mijn gesprekken met Alexandra gehad: zij werkt professioneel en weet heel goed het probleem systematisch te analyseren.

Juist door haar analytische aanpak maakt ze gebruik van de kracht van de cliënt waardoor ik uiteindelijk zelf een weloverwogen besluit kon nemen, na lang getwijfeld te hebben, om een andere werkomgeving in een heel ander medisch vakgebied te zoeken. Geen moment spijt van gehad.

Zij geeft zeer bruikbare tips en tools mee om tot een besluit te komen, maar ook tot een betere kwaliteit van werken en prive-werk balans. Heel fijn waren haar zeer waardevolle aanvullingen bij het solliciteren (tips voor brief en cv).

Impressie Coachingsruimte Gerny Coaching + Consluting

Het traject heeft mij erg geholpen omdat Alexandra actief luistert en daarbij niet schroomt om kritisch te zijn en haar mening en advies te geven. De 1,5 uur waren steeds snel voorbij en heeft bij mij geleid tot nieuwe inzichten en handvatten om weer meer werkplezier te krijgen.

In mijn werk en privé merkte ik dat ik wat somber en gestrest was. Het overkwam me regelmatig dat ik op een onredelijke manier op situaties reageerde zoals ik dat zelf niet wilde, maar ik slaagde er niet in om daar zelf wat aan te doen. Het enige wat kon was het onderdrukken, maar daar werd ik niet gelukkig van. Na opmerkingen van een collega en mijn vriendin over mijn gedrag en niet wetende hoe ik het op moest lossen heb ik contact gezocht met Elestia. Zij hebben me aan Alexandra gekoppeld. De gesprekken met Alexandra heb ik als prettig en heel nuttig ervaren: binnen twee sessies werd voor mij duidelijk wat de oorzaak van mijn gedrag is, hoe ik het kan voelen aankomen, hoe ik het kan voorkomen, maar ook wat ik kan doen als het me toch overkomt. Het nuttige van de vervolgsessies is dat ik de gelaagdheid van de oorzaken beter heb leren kennen, maar ook mezelf waardoor ik beter weet waarop ik me in mijn werk moet richten. Het was bijzonder nuttig voor me omdat ik me zelf prettiger ben gaan voelen, in lastige situaties beter om kan gaan met mijn collega’s en vriendin en meer ontspannen kan werken.

Alexandra luistert en vraagt goed door. Zij zorgde ervoor dat ik mezelf een spiegel kon voorhouden. Ik stel duidelijker doelen en ben helder over mijn verwachtingen naar anderen. En ik heb meer energie.

Alexandra is zeer toegankelijk en kundig. Zij kan veel verschillende technieken op een situatie toepassen zodat je het gevoel hebt dat je op maat geholpen wordt. Mijn verwachtingen zijn dik overtroffen en mijn doelen meer dan bereikt. Het heeft me veel instrumenten in handen gegeven om mee door te kunnen.

Ik had het gevoel dat ik in een cocon zat en dat ik mij bij het geringste moment uitte met een negatief gedrag. Hier kreeg ik een slecht gevoel van wat ten kosten ging van mijn zelfvertrouwen, de omgang en samenwerking mijn collega’s en werkgever, familie en vrienden. Alexandra heeft ervoor gezorgd dat ik meer ruimte heb gekregen in de ruimste zin van het woord waardoor ik juist wél goed met de momenten om ga en mij hierdoor kan profileren. Dit komt ten goeden aan mijn zelfvertrouwen.

De coachingsessies met Alexandra hebben me nieuwe inzichten gegeven en ik heb weer meer geleerd over mezelf. Alexandra creëert een open, warme sfeer waarbinnen ik veel ruimte heb ervaren om mijn verhaal te doen. Haar positieve, opbouwende houding was ook heel waardevol om zoveel mogelijk uit de sessies te kunnen halen. Hierdoor, en door de vragen en opdrachten die ik kreeg, heb ik weer een stap gezet in mijn persoonlijke ontwikkeling, hartelijk dank daarvoor!

Als een detective gaat Alexandra op onderzoek uit. Je ziet haar denken en peinzen om uit de ‘brij van informatie’ die ze allemaal over zich heen krijgt punten te pakken die je zelf niet meer ziet omdat je er middenin zit. Ik ben in zeer korte tijd weer bewust geworden van onbewuste – maar voor mij wel bekende – gevoelens. De gevoelens en het hardnekkige onbewuste patroon en de oorzaken waarom ik dit doe zijn dankzij de opdrachten én de gesprekken ‘opengebroken’. Dus ja, ik kan hier echt wat mee en ik kan weer verder. Heerlijk.

Ik zou haar absoluut aanraden aan andere mensen. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht met enkele gesprekken al zo ver te komen. Dat verbaast me. Maar ik denk door de kracht van Alexandra (dus ze weet snel bij de kern te komen in combinatie met zeer passende opdrachten) dat dat kan. Maar wat een opluchting erachter te komen wat ik deed en dat zij hierin zo goed heeft geholpen.

Alexandra heeft mij inzicht gegeven over mijn eigen denkwijze en in welke spiraal ik dan terecht kom. Zij heeft mij goede handvatten gegeven om hier uit te komen en er ook voor te zorgen dat ik niet meer op dat punt zal komen.

Ik heb de coachingsgesprekken met Alexandra als heel erg leerzaam en inzichtgevend ervaren. Tijdens mijn eerste jaar van de huisartsenopleiding kwamen er allerlei nieuwe en ook moeilijke situaties op mijn pad, waardoor er allerlei adequate maar ook minder adequate copingsmechanismen boven kwamen. Alexandra heeft mij elke keer weer met een luisterende, soms concreet sturende houding of met scherpe (psycho)analyses nieuwe inzichten gegeven. Mede hierdoor heb ik mijn eerste jaar soepel heb kunnen afsluiten. Daarnaast heb ik concrete handvatten om in de toekomst mijn weg beter te kunnen vinden in dit soort situaties. Ik zou haar zeker aanbevelen als coach!

Alexandra is een betrokken en warme coach. Ze luistert goed en helpt je om zelf te achterhalen wat de oorzaak van je dilemma is. Elk gesprek ben ik met een goed gevoel naar huis gegaan, doordat ik​ niet alleen mijn dilemma had doorgrond, maar we ook een oplossingsrichting hadden geformuleerd over hoe ik hiermee om kon gaan. Dat was erg waardevol.

Een goede arts luistert en vraagt

De ODC-drijfverenmeting van het Odin Insitute, die ik bij Alexandra Gerny heb afgenomen, is een aanrader. Het heeft mij hogelijk verbaasd – in positieve zin – hoe een test die zo snel is afgenomen, zo scherp in beeld kan brengen waar je sterke en zwakke kanten liggen, welke risico’s je loopt en wat je daar aan kunt doen. Je denkt jezelf te kennen, maar door de test en de analyse samen met Alexandra, wordt er een andere laag aangeboord.

Dit leverde nieuwe inzichten op die ik een dag later al direct kon toepassen in een spannend telefoongesprek naar een potentiële, grote zakelijke klant. De meting is in mijn ogen een waardevolle investering in tijd en geld, omdat het zo concreet helpt bij je persoonlijke groei en ontwikkeling.

Door een leer-werk situatie waarbij ik een groeiend gevoel van onzekerheid over mijn eigen kunnen ervaarde en moeite had om mijn onzekerheid te uitten raakte ik toenemend gespannen op mijn werk. De onzekerheid belemmerde me in mijn werkzaamheden. Door met een coach deze gevoelens te onderzoeken en te kijken waar dit vandaan kwam kreeg ik meer inzicht in mijn functioneren. Door gesprekken met oplossingsgerichte aanpak lukte het steeds beter om signalen van mijn lichaam op te vangen en hier wat mee te doen.Inmiddels weet ik goed van mijzelf hoe ik reageer op situaties en kan ik deze beter onder kennen, naast dat ik heb geleerd dat ik op bepaalde situaties een bepaald reactiepatroon heb en dat dit bij mij hoort. En weet ik dat het vervelende gevoel ook weer afzakt. Ik weet dat ik in bepaalde werksituaties minder goed functioneer en let dus goed op dat ik daar niet in terecht kom. Kortom meer inzicht in mijn reageren en denken en hier dus ook meer aandacht aan besteden!

Stress: Zo pak je het meteen goed aan!

Ik liep ermee rond dat mijn boosheid/verbale agressiviteit ten koste ging van de relatie met mijn vriendin en de kinderen. Dankzij 6 gesprekken met Alexandra weet ik nu beter waar het vandaan komt, hoe ik het kan zien aankomen en hoe ik kan voorkomen dat emoties en buikgevoel zich uiten in boosheid en ten koste gaan van constructieve communicatie met mijn omgeving.

Ik zit nu zelf lekkerder in mijn vel, ben positiever en voel me sterker. Ook mijn vriendin en kinderen ervaren meer ruimte en voelen zich veiliger. Er valt nog een hoop uit te zoeken, maar dit helpt al enorm. Een puik resultaat in zo’n korte tijd. Dankzij Alexandra’s scherpe oog en gevoel voor waar de pijn zit en met behulp van haar vragen kon ik zelf bedenken hoe ik dingen kan oplossen.

Weten wat je wilt

Alexandra Gerny heeft mijn vertrouwen snel gewonnen door zich tijdens de gesprekken goed in mijn positie te verplaatsen en met mij mee te denken. Zij liet mij, door de juiste vragen te stellen, zelf uitkomen op de oplossing voor mijn probleem.

Het is nuttig voor mij geweest, ik heb er meer zelfvertrouwen door gekregen en ik voel me er sterker door.

Alexandra was er goed in, mijn twijfels en plannen omtrent mijn loopbaan te analyseren, mij een spiegel voor te houden, en een lijn aan te brengen in de toekomstige aanpak. De meerwaarde zat er voor mij vooral in, dat deze coach ook mee kon denken op zowel creatief gebied als de zakelijke kant die daarbij komt kijken.

De uitkomst van de ODC-drijfverentest vond ik wel én niet verrassend.  Niet verrassend omdat ik mij herkende in de uitkomsten van rapportage, ook waar het om mijn valkuilen ging. Op het moment dat ik de test deed en besprak was ik net bezig met een zaak waarin mijn valkuil goed werd aangesproken door de mensen waar ik mee te maken had. Ik merkte dat ik met de inzichten uit de rapportage nog goed kon bijsturen.

De rapportage was wel verrassend omdat bleek dat ik mij ook niet bezighoud met zaken waarin ik niet zo goed ben en een beroep gekozen heb dat heel goed bij mijn profiel past. Dat geeft mij de de rust om datgene wat ik nu doe echt te gaan uitbouwen tot een hoog kwaliteitsniveau en echt niet langer te twijfelen of ergens anders nog iets beters in het verschiet ligt.

De ODC-meting geeft een goede schets van je mentale structuur en legt direct verbanden met je onderbewustzijn. Het brengt heel helder in kaart welke eigenschappen in conflict staan met elkaar. Alexandra bied je de mogelijkheid dit zelf te laten verwoorden waardoor het resoneert. Haar begeleiding, uitleg, kennis en werkwijze is essentieel omdat ze het geheel inzichtelijk open kan breken.

Een krachtige methode die confronterend en voedzaam is. Zeker als in korte tijd tot de kern te komen van hick-ups die je in het dagelijks leven onnodig belemmeren. Ik kan het aanraden.

Impressie Coachingsruimte