Veelgestelde vragen

Hoe werkt het?

Het werkt heel eenvoudig: je maakt een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Tijdens dit kennismakingsgesprek vertel jij jouw verhaal, waar je tegenaan loopt en wat je wil bereiken.

Ik vraag goed door, om de situatie en natuurlijk vooral je doelen (bijvoorbeeld meer rust, of meer werkplezier) goed helder te krijgen. Vervolgens maak ik een voorstel hoe ik denk dat we jouw vraag het beste kunnen oplossen. Verder stel je al je vragen en krijg je alle informatie die je wenst.

Na het gesprek heb je alle ruimte om er goed over na te denken. Als je al tijdens het gesprek weet dat je verder wil, dan maken we een vervolgafspraak en geef ik je meteen een eerste opdracht.

Zijn jullie een team of een maatschap? Dan werkt het vergelijkbaar, met het verschil dat ik het kennismakingsgesprek het liefst met twee of meer mensen wil voeren.

Is coaching duur?

Het is een investering. Wel eentje met een hoog rendement.

Dat houdt in dat je nu investeert in je toekomst. Dat levert je al gauw veel op: meer tijd, meer rust, meer werkplezier, meer succes. Ook financieel betaalt het zich uit, zeker als je ondernemer bent: denk aan kansen die je niet meer mist, tijd die je nuttiger en efficiënter kunt gebruiken, het voorkomen van uitval of van relatieproblemen, en meer.

  • Investeer in jezelf zelf. Daardoor profiteer je snel van het rendement dat coaching je nu én op de lange termijn oplevert.
  • Investeer als bedrijf, partner of leidinggevende, zodat het verzuim daalt en productiviteit, betrokkenheid en werkplezier omhoog gaan.

Moet ik mijn probleem niet zelf kunnen oplossen?

Veel dingen kun je zeker zelf oplossen.

De ervaring laat echter zien dat vragen en uitdagingen, die een grote impact hebben op jou en jouw omgeving, dankzij coaching sneller en vooral blijvend opgelost worden. Met andere woorden, coaching bespaart je veel tijd, moeite en een heleboel pijnlijke fouten.

Waarom dat zo is?

  • Ik daag je uit en confronteer je. Daardoor leer je jezelf op een heel andere manier kennen waardoor je veel beter gebruik kunt maken van al je talenten en krachten.
  • Ik deel al mijn kennis en mijn jarenlange ervaring met je waardoor jij zelf het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden.
  • Je krijgt inzichten, handvatten en informatie waardoor je mogelijkheden ontdekt waarvan je niet eens wist dat ze bestaan.

Als onafhankelijke, geschoolde en ervarene buitenstaander laat ik je dingen zien die je alleen niet ziet.

Ik maak trouwens zelf ook gebruik van een coach (in mijn geval heet dat een supervisor) die mij helpt op punten waarop ik zelf blind ben, waarop ik vastloop, waarop ik alleen even niet verder kom. Heerlijk is dat, wat een opluchting dat dat kan!

Is coaching niet heel confronterend?

Ja, het kan confronterend zijn.

Soms is die confrontatie noodzakelijk om verder te komen. Dat lijkt van tevoren enger dan het uiteindelijk is. Je bent er niet alleen in, want ik help je bij alle stappen en steun je, zodat je de weg niet alleen hoeft af te leggen. We gaan net zo snel of langzaam als goed voor je is.

We lachen soms ook gewoon. En we vieren het als je resultaten boekt. Bij al mijn klanten zie ik telkens weer hoe groot de opluchting is als puzzlestukjes vallen, als oude, grote struikelblokken krimpen en ze de stappen zetten die ze al zo lang wilden. Jij kunt dat net zo goed!

Wordt coaching vergoed?

Helaas vergoeden zorgverzekeringen geen coaching.

Meer informatie? Neem contact op met mij.

Wat is stress, burnout en overspanning?

Lees hier meer over de definities van en de verschillen tussen stress, burnout en overspanning.

Do you offer coaching sessions in English?

Yes, I do.

I am very happy to work with you in English.

Bieten Sie Coaching auch auf Deutsch an?

Ja, das tue ich.

Gerne führe ich die Gespräche mit Ihnen auf Deutsch.

Staat je vraag er niet bij?
Bel 06 81 88 33 37, of mail je vraag. Je krijgt uiterlijk binnen 48 uur een antwoord.