Dat zeggen klanten over coaching bij mij

Alexandra Gerny weet haar professionele en intelligente aanpak te combineren met veel betrokkenheid. Ik heb haar nooit op een cliché kunnen betrappen, waardoor de gesprekken met haar altijd veel nieuwe inzichten gaven. Ze weet richting te geven, maar kauwt niets voor. Op die manier liet zij mij zelf tot oplossingen en conclusies komen. De diepgaande gesprekken en analyses van situaties hebben mij niet alleen veel zelfinzicht gegeven maar ook praktische handvatten. Dit coachingstraject heeft mij veel relaxter, autonomer en zekerder met mijn werk leren omgaan en was daarom een zeer waardevolle ervaring.

EvaPublicist

De balans tussen werk en privé zal altijd een aandachtspunt blijven, je moet er continu aan werken. De sessies hebben me handvatten gegeven om beter te reflecteren op hoe ik me voel en hoe ik beslissingen neem. Dat zal me helpen om de balans telkens in de gaten te blijven houden. Ik zou Alexandra zeker aanbevelen bij anderen. Zij heeft mij erg op weg geholpen in het hoofd bieden aan werkdruk, maar ook in het omgaan met grote veranderingen op persoonlijk vlak in mijn leven.

MaryseOnderzoeker

In eerste instantie kostte het me heel veel moeite om te erkennen dat het echt niet zo goed ging en ik de controle kwijt leek over mijn leven. Ik dacht dat het te maken had met een drukke praktijk en hectisch jaar na een wisseling van kantoor. Toen ik amper nog kon slapen, iedere dag met tegenzin naar kantoor ging en voortdurend een opgejaagd gevoel had, besefte ik dat ik toch wel echt hulp nodig had om hier uit te komen. Ik had geen enkele verwachting van een coachingstraject, wist ook niet wat ik mocht en kon verwachten. Meteen na het eerste gesprek voelde ik me echter al een stuk beter. Tijdens de coaching heb ik geleerd om weer naar mezelf te luisteren, kritisch te zijn op mezelf maar ook op anderen en grenzen te stellen. Na afloop voel ik me echt herboren. Ik kan er weer tegenaan, heb de controle terug en weer plezier in wat ik doe. Ik had hier veel eerder mee moeten beginnen en kan het iedereen aanraden om een keer zo’n traject te volgen, ook als je wel lekker in je vel zit.

AnoukAdvocaat

De coaching van Alexandra heeft ervoor gezorgd dat ik weer weet waarom ik muziek maak. Het heeft mijn hang naar perfectionisme verminderd waardoor ik op een relaxtere manier dezelfde resultaten behaal en dikwijls betere.

MichaComponist, violist

Uitstekende coaching van Alexandra! Zeer prettige ervaring, door haar rust en kennis heeft ze me weer goed op weg geholpen tijdens een struggle in mijn carriere. Dank!

NoraHuisarts

Bij mijn twijfels over het juiste carrierepad wist Alexandra op een open en niet veroordelende manier mij de tools te geven om mijn keuze te maken. Ze gaf me hierbij het gevoel dat ik zelf de touwtjes in handen had, zowel in ons coachingstraject als in de periode daarna. Al na de eerste sessie had ik weer het vertrouwen om door te zetten en daar heb ik nog elke dag profijt van. Hartelijk bedankt!

FloorHuisarts in opleiding

Vaak merk je na een cursus of coaching pas na lange tijd of en wat je er aan gehad hebt, en wat jouw coaching betreft heb ik nog steeds heel veel profijt hiervan. Mensen vinden mij rustiger en zien mij als een voorbeeld van iemand die het roer heeft omgegooid. Wie had dat gedacht…

EstherErgotherapeut

Ik ben ontzettend tevreden. Dit komt met name omdat ik echt onder de indruk ben van hoe goed Alexandra mij kon helpen mijzelf beter te begrijpen door heel kloppende analyses. En dit op een zeer prettige, betrokken en open manier te doen waardoor je je erg op je gemak voelt.

IrisHuisarts

Alexandra is zeer intelligent, heeft mensenkennis en gaat de diepte in. Ze gaat verder dan de (standaard) vragen en tests en probeert er achter te komen wie jij echt bent en op welke wijze zich dat al vroeg in je leven heeft gemanifesteerd, zonder dat dit klef of clichématig wordt. En je merkt dat ze je echt ‘ziet’.

Mijn doelen zijn bereikt. Ik zat slecht in mijn vel toen ik bij Alexandra kwam en aan het einde van het traject had ik al een baan die veel beter bij mij past. Ik vind haar een uitstekende coach, zeer geschikt voor wat ze doet!

LotteAdvocaat
Via een bevriende ondernemer ben ik Alexandra op het spoor gekomen. De voornaamste reden om met een coach aan de slag te gaan, was om voor mijzelf scherper te krijgen op wat voor soort opdrachten of projecten ik me zou moeten focussen.
Alexandra heeft me dankzij meerdere tests en technieken laten inzien waar mijn kwaliteiten liggen, en met name ook helpen ontdekken waar mijn verborgen kwaliteiten liggen die ik zou moeten ontwikkelen. Deze technieken ondersteunen de zeer persoonlijke en warme coachingsgesprekken, waarin zij helpt om zelf deze inzichten te ontdekken waardoor je de uitkomsten echt gaat internaliseren. Dankzij dit traject heb ik ontdekt welk type werk het beste past bij mijn persoonlijkheid en kwaliteiten, en heb ik ook geleerd welke activiteiten ik het beste kan mijden. Maar wat voor mij nog belangrijker is, is het perspectief en geloof in eigen kwaliteiten die ik dankzij dit persoonlijke coachingstraject heb verworven.
ChielZelfstandig marketingsadviseur

Ik vond de coaching bij Alexandra Gerny zeer effectief. In een aantal sessies werd mijn ‘probleem’ aangepakt: ik kreeg inzicht, ik doorliep een proces waardoor ik op een andere manier naar situaties kon kijken en er anders in kon gaan staan. Prettig was ook dat de gesprekken zo praktisch waren: ik kon er meteen mee aan de slag.

EricaVinoloog

Bij mensen uit mijn omgeving sta ik bekend als iemand die sorry zegt voor dingen waar ik niets aan kan doen. Ik voel mij verantwoordelijk voor andermans problemen. In mijn werk neem ik daardoor te veel werk op me waar ik niet verantwoordelijk voor hoef te zijn, en durf ik bepaalde werkzaamheden niet te doen omdat ik me zorgen maak hoe men over mij denkt.

Ik kan mijn eigen belangen nu beter aangeven. Ik trek meer verantwoordelijkheid naar mij toe, omdat ik weet dat ik dat kan en durf, en ik duw ook de verantwoordelijkheid juist van mij af, omdat ik weet dat deze niet bij mij hoeft te liggen (en ik voel mij niet schuldig hierover). In een situatie waar ik een fout maak, lig ik daar niet meer wakker van. En daar ben ik heel blij mee.

VincentService & Support Specialist

In mijn werk en privé merkte ik dat ik wat somber en gestrest was. Het overkwam me regelmatig dat ik op een onredelijke manier op situaties reageerde zoals ik dat zelf niet wilde, maar ik slaagde er niet in om daar zelf wat aan te doen. Het enige wat kon was het onderdrukken, maar daar werd ik niet gelukkig van. Na opmerkingen van een collega en mijn vriendin over mijn gedrag en niet wetende hoe ik het op moest lossen heb ik contact gezocht met Elestia. Zij hebben me aan Alexandra gekoppeld. De gesprekken met Alexandra heb ik als prettig en heel nuttig ervaren: binnen twee sessies werd voor mij duidelijk wat de oorzaak van mijn gedrag is, hoe ik het kan voelen aankomen, hoe ik het kan voorkomen, maar ook wat ik kan doen als het me toch overkomt. Het nuttige van de vervolgsessies is dat ik de gelaagdheid van de oorzaken beter heb leren kennen, maar ook mezelf waardoor ik beter weet waarop ik me in mijn werk moet richten. Het was bijzonder nuttig voor me omdat ik me zelf prettiger ben gaan voelen, in lastige situaties beter om kan gaan met mijn collega’s en vriendin en meer ontspannen kan werken.

JanArchitect

Alexandra is een betrokken coach, die goed in staat is te zorgen dat je zelf snel tot de kern van je probleem komt. Zij helpt je vervolgens je verworven inzichten om te zetten naar haalbare verbeterdoelen.

SusanHoofd P&O

Ik had contact gezocht met Alexandra omdat ik zoveel drukte en onrust in mijn hoofd ervaarde. Al na de eerste sessie kon ik aan de slag met praktische, haalbare tips waardoor ik beter de baas werd over mijn agenda. In totaal hebben wij 5 sessies gehad en ben ik minder vermoeid en heb ik meer rust in mijn hoofd. Ik ben heel blij dat ik deze stap heb gezet.

MariskaChiropractor

In mijn werk is presenteren voor groepen vakgenoten belangrijk. Gelukkig ben ik er goed in en vind ik het leuk, maar toch merkte ik dat presentaties me steeds meer stress opleverden. Alexandra heeft me geholpen om een routine voor presentaties op te bouwen. Hoewel ik dacht dat ik zonder kon, blijkt die goede voorbereiding voor mij ‘de’ truc. Ik sta nu relaxter voor groepen, en kan mijn werk daardoor beter doen. In het algemeen raad ik iedereen een coach aan, en Alexandra in het bijzonder.

SandraPromovendus

Ik heb bijzonder veel aan mijn gesprekken met Alexandra gehad: zij werkt professioneel en weet heel goed het probleem systematisch te analyseren.

Juist door haar analytische aanpak maakt ze gebruik van de kracht van de cliënt waardoor ik uiteindelijk zelf een weloverwogen besluit kon nemen, na lang getwijfeld te hebben, om een andere werkomgeving in een heel ander medisch vakgebied te zoeken. Geen moment spijt van gehad.

Zij geeft zeer bruikbare tips en tools mee om tot een besluit te komen, maar ook tot een betere kwaliteit van werken en prive-werk balans. Heel fijn waren haar zeer waardevolle aanvullingen bij het solliciteren (tips voor brief en cv).

SarahArts (in opleiding tot medisch specialist)

Alexandra zorgt voor een veilige, open omgeving. In een paar gesprekken weet ze snel de kernpunten naar voren te halen, en daar kun je dan mee verder. Zeer prettig!

LalitaHuisarts

Alexandra is zeer toegankelijk en kundig. Zij kan veel verschillende technieken op een situatie toepassen zodat je het gevoel hebt dat je op maat geholpen wordt. Mijn verwachtingen zijn dik overtroffen en mijn doelen meer dan bereikt. Het heeft me veel instrumenten in handen gegeven om mee door te kunnen.

JanArts

Het traject heeft mij erg geholpen omdat Alexandra actief luistert en daarbij niet schroomt om kritisch te zijn en haar mening en advies te geven. De 1,5 uur waren steeds snel voorbij en heeft bij mij geleid tot nieuwe inzichten en handvatten om weer meer werkplezier te krijgen.

PetraHuisarts

Alexandra luistert en vraagt goed door. Zij zorgde ervoor dat ik mezelf een spiegel kon voorhouden. Ik stel duidelijker doelen en ben helder over mijn verwachtingen naar anderen. En ik heb meer energie.

MaartenAdvocaat

Ik ben bij Alexandra gekomen doordat ik goed onderweg was naar een burn-out. Dankzij haar hulp heb ik meer helderheid gekregen over de reden hiervoor en over de richting die ik aan mijn carrière moet gaan geven. Door haar input ben ik mentaal tot rust gekomen. Er blijft veel om te regelen maar ik voel me nu sterker in mijn beslissingen. Daar ben ik heel dankbaar voor!

DavidContent manager

Ik had het gevoel dat ik in een cocon zat en dat ik mij bij het geringste moment uitte met een negatief gedrag. Hier kreeg ik een slecht gevoel van wat ten kosten ging van mijn zelfvertrouwen, de omgang en samenwerking mijn collega’s en werkgever, familie en vrienden. Alexandra heeft ervoor gezorgd dat ik meer ruimte heb gekregen in de ruimste zin van het woord waardoor ik juist wél goed met de momenten om ga en mij hierdoor kan profileren. Dit komt ten goede aan mijn zelfvertrouwen.

MarkOperationeel Manager

De coachingsessies met Alexandra hebben me nieuwe inzichten gegeven en ik heb weer meer geleerd over mezelf. Alexandra creëert een open, warme sfeer waarbinnen ik veel ruimte heb ervaren om mijn verhaal te doen. Haar positieve, opbouwende houding was ook heel waardevol om zoveel mogelijk uit de sessies te kunnen halen. Hierdoor, en door de vragen en opdrachten die ik kreeg, heb ik weer een stap gezet in mijn persoonlijke ontwikkeling, hartelijk dank daarvoor!

ElskeManaging Director NGO

Als een detective gaat Alexandra op onderzoek uit. Je ziet haar denken en peinzen om uit de ‘brij van informatie’ die ze allemaal over zich heen krijgt punten te pakken die je zelf niet meer ziet omdat je er middenin zit. Ik ben in zeer korte tijd weer bewust geworden van onbewuste – maar voor mij wel bekende – gevoelens. De gevoelens en het hardnekkige onbewuste patroon en de oorzaken waarom ik dit doe zijn dankzij de opdrachten én de gesprekken ‘opengebroken’. Dus ja, ik kan hier echt wat mee en ik kan weer verder. Heerlijk.

Ik zou haar absoluut aanraden aan andere mensen. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht met enkele gesprekken al zo ver te komen. Dat verbaast me. Maar ik denk door de kracht van Alexandra (dus ze weet snel bij de kern te komen in combinatie met zeer passende opdrachten) dat dat kan. Maar wat een opluchting erachter te komen wat ik deed en dat zij hierin zo goed heeft geholpen.

MirjamHRM-professional

Alexandra heeft mij inzicht gegeven over mijn eigen denkwijze en in welke spiraal ik dan terecht kom. Zij heeft mij goede handvatten gegeven om hier uit te komen en er ook voor te zorgen dat ik niet meer op dat punt zal komen.

Anna KarinHuisarts

Alexandra heeft mij geholpen om als persoon en als ondernemer verder te komen, waarbij ik inzicht kreeg in hoe ik mijn eigen krachten/talenten kan versterken en beter kan inzetten. Ook waren de praktische tools bruikbaar om te kunnen experimenteren in de praktijk. Dank!

LindaPedagoog

Ik heb de coachingsgesprekken met Alexandra als heel erg leerzaam en inzichtgevend ervaren. Tijdens mijn eerste jaar van de huisartsenopleiding kwamen er allerlei nieuwe en ook moeilijke situaties op mijn pad, waardoor er allerlei adequate maar ook minder adequate copingsmechanismen boven kwamen. Alexandra heeft mij elke keer weer met een luisterende, soms concreet sturende houding of met scherpe (psycho)analyses nieuwe inzichten gegeven. Mede hierdoor heb ik mijn eerste jaar soepel heb kunnen afsluiten. Daarnaast heb ik concrete handvatten om in de toekomst mijn weg beter te kunnen vinden in dit soort situaties. Ik zou haar zeker aanbevelen als coach!

HansHuisarts in opleiding

Alexandra is een betrokken en warme coach. Ze luistert goed en helpt je om zelf te achterhalen wat de oorzaak van je dilemma is. Elk gesprek ben ik met een goed gevoel naar huis gegaan, doordat ik​ niet alleen mijn dilemma had doorgrond, maar we ook een oplossingsrichting hadden geformuleerd over hoe ik hiermee om kon gaan. Dat was erg waardevol.

NoorOndernemer

De ODC-drijfverenmeting van het Odin Insitute, die ik bij Alexandra Gerny heb afgenomen, is een aanrader. Het heeft mij hogelijk verbaasd – in positieve zin – hoe een test die zo snel is afgenomen, zo scherp in beeld kan brengen waar je sterke en zwakke kanten liggen, welke risico’s je loopt en wat je daar aan kunt doen. Je denkt jezelf te kennen, maar door de test en de analyse samen met Alexandra, wordt er een andere laag aangeboord.

Dit leverde nieuwe inzichten op die ik een dag later al direct kon toepassen in een spannend telefoongesprek naar een potentiële, grote zakelijke klant. De meting is in mijn ogen een waardevolle investering in tijd en geld, omdat het zo concreet helpt bij je persoonlijke groei en ontwikkeling.

PieterOndernemer

Door een leer-werk situatie waarbij ik een groeiend gevoel van onzekerheid over mijn eigen kunnen ervaarde en moeite had om mijn onzekerheid te uitten raakte ik toenemend gespannen op mijn werk. De onzekerheid belemmerde me in mijn werkzaamheden. Door met een coach deze gevoelens te onderzoeken en te kijken waar dit vandaan kwam kreeg ik meer inzicht in mijn functioneren. Door gesprekken met oplossingsgerichte aanpak lukte het steeds beter om signalen van mijn lichaam op te vangen en hier wat mee te doen.Inmiddels weet ik goed van mijzelf hoe ik reageer op situaties en kan ik deze beter onder kennen, naast dat ik heb geleerd dat ik op bepaalde situaties een bepaald reactiepatroon heb en dat dit bij mij hoort. En weet ik dat het vervelende gevoel ook weer afzakt. Ik weet dat ik in bepaalde werksituaties minder goed functioneer en let dus goed op dat ik daar niet in terecht kom. Kortom meer inzicht in mijn reageren en denken en hier dus ook meer aandacht aan besteden!

AnnaHuisarts

Ik liep ermee rond dat mijn boosheid/verbale agressiviteit ten koste ging van de relatie met mijn vriendin en de kinderen. Dankzij 6 gesprekken met Alexandra weet ik nu beter waar het vandaan komt, hoe ik het kan zien aankomen en hoe ik kan voorkomen dat emoties en buikgevoel zich uiten in boosheid en ten koste gaan van constructieve communicatie met mijn omgeving.

Ik zit nu zelf lekkerder in mijn vel, ben positiever en voel me sterker. Ook mijn vriendin en kinderen ervaren meer ruimte en voelen zich veiliger. Er valt nog een hoop uit te zoeken, maar dit helpt al enorm. Een puik resultaat in zo’n korte tijd. Dankzij Alexandra’s scherpe oog en gevoel voor waar de pijn zit en met behulp van haar vragen kon ik zelf bedenken hoe ik dingen kan oplossen.

MaartenOndernemer

Alexandra Gerny heeft mijn vertrouwen snel gewonnen door zich tijdens de gesprekken goed in mijn positie te verplaatsen en met mij mee te denken. Zij liet mij, door de juiste vragen te stellen, zelf uitkomen op de oplossing voor mijn probleem.

Het is nuttig voor mij geweest, ik heb er meer zelfvertrouwen door gekregen en ik voel me er sterker door.

BastiaanAdvocaat

Alexandra was er goed in, mijn twijfels en plannen omtrent mijn loopbaan te analyseren, mij een spiegel voor te houden, en een lijn aan te brengen in de toekomstige aanpak. De meerwaarde zat er voor mij vooral in, dat deze coach ook mee kon denken op zowel creatief gebied als de zakelijke kant die daarbij komt kijken.

JohanProgrammamaker

De uitkomst van de ODC-drijfverentest vond ik wel én niet verrassend.  Niet verrassend omdat ik mij herkende in de uitkomsten van rapportage, ook waar het om mijn valkuilen ging. Op het moment dat ik de test deed en besprak was ik net bezig met een zaak waarin mijn valkuil goed werd aangesproken door de mensen waar ik mee te maken had. Ik merkte dat ik met de inzichten uit de rapportage nog goed kon bijsturen.

De rapportage was wel verrassend omdat bleek dat ik mij ook niet bezighoud met zaken waarin ik niet zo goed ben en een beroep gekozen heb dat heel goed bij mijn profiel past. Dat geeft mij de de rust om datgene wat ik nu doe echt te gaan uitbouwen tot een hoog kwaliteitsniveau en echt niet langer te twijfelen of ergens anders nog iets beters in het verschiet ligt.

EliseVerandermanager

De ODC-meting geeft een goede schets van je mentale structuur en legt direct verbanden met je onderbewustzijn. Het brengt heel helder in kaart welke eigenschappen in conflict staan met elkaar. Alexandra bied je de mogelijkheid dit zelf te laten verwoorden waardoor het resoneert. Haar begeleiding, uitleg, kennis en werkwijze is essentieel omdat ze het geheel inzichtelijk open kan breken.

Een krachtige methode die confronterend en voedzaam is. Zeker als in korte tijd tot de kern te komen van hick-ups die je in het dagelijks leven onnodig belemmeren. Ik kan het aanraden.

KatrienFotograaf