Programma’s voor advocaten

Specifiek voor kleine en middelgrote advocatenkantoren. Erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.

 • 1 op 1 coaching voor advocaten

  Persoonlijke coaching is ideaal als je snel blijvende resultaten wil halen.

  Thema’s zijn onder andere:

  •Vind je kracht als partner en leidinggevende.
  •Leer ontspannen en productief werken.
  •Overwin onzekerheid en ontdek je slagkracht als advocaat.
  •Maak de juiste loopbaankeuze.
  •Breek door naar excellente prestaties.
  •Leer omgaan met vervelende collega’s en lastige cliënten.

  Pak het aan en maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. (1PO-punt per contactuur)

 • Strategieën voor een Schitterende Samenwerking

  In elk advocatenkantoor, in elke maatschap heb je te maken met verschillende persoonlijkheden, verwachtingen, talenten en werkstijlen. Dat staat vaak het succes in de weg of leidt zelfs tot irritaties en conflicten.

  Dat is jammer, want het kan met weinig moeite zo veel beter: elke maatschap, elk team kan krachtig en prettig samenwerken, waardoor je tijd wint, de omzet stijgt en het werkplezier omhoog gaat.

  Creëer met de hele maatschap in één dag de basis en ontdek samen hoe jullie optimaal gebruik kunnen maken van al jullie talenten en kennis. (5 PO-punten)

  Vraag nu een vrijblijvend gesprek aan, waarin we onderzoeken wat jullie concreet nodig hebben en of deze dag bij jullie past. Ook reik ik jullie een aantal strategieën aan, zodat jullie snel aan de slag kunnen.

 • Vergroot de slagvaardigheid van je maatschap!

  Ben je partner in een maatschap of hebben jullie samen een kantoor opgericht? Blijkt het allemaal lastiger te zijn omdat

  • Jullie last hebben van botsende persoonlijkheden en irritatie?
  • De omzet tegenvalt of de groei stagneert?
  • Er veel ruis en gedoe is, en echte samenwerking niet mogelijk lijkt?

  Dat kan veel beter: met de juiste vaardigheden, inzichten en concrete handvatten kan elk team hun samenwerking massief verbeteren. Daardoor groeit niet alleen het werkplezier, maar ook de winst.

  Het succesvolle programma “Vergroot de slagvaardigheid van je maatschap” is speciaal gericht op advocatenkantoren (16 PO-punten).

  Meer informatie over dit programma

Ja, ik wil een gratis strategiegesprek aanvragen.

Dat zeggen advocaten over coaching bij mij

In eerste instantie kostte het me heel veel moeite om te erkennen dat het echt niet zo goed ging en ik de controle kwijt leek over mijn leven. Ik dacht dat het te maken had met een drukke praktijk en hectisch jaar na een wisseling van kantoor. Toen ik amper nog kon slapen, iedere dag met tegenzin naar kantoor ging en voortdurend een opgejaagd gevoel had, besefte ik dat ik toch wel echt hulp nodig had om hier uit te komen. Ik had geen enkele verwachting van een coachingstraject, wist ook niet wat ik mocht en kon verwachten. Meteen na het eerste gesprek voelde ik me echter al een stuk beter. Tijdens de coaching heb ik geleerd om weer naar mezelf te luisteren, kritisch te zijn op mezelf maar ook op anderen en grenzen te stellen. Na afloop voel ik me echt herboren. Ik kan er weer tegenaan, heb de controle terug en weer plezier in wat ik doe. Ik had hier veel eerder mee moeten beginnen en kan het iedereen aanraden om een keer zo’n traject te volgen, ook als je wel lekker in je vel zit.

Alexandra luistert en vraagt goed door. Zij zorgde ervoor dat ik mezelf een spiegel kon voorhouden. Ik stel duidelijker doelen en ben helder over mijn verwachtingen naar anderen. En ik heb meer energie.

Wij zijn een klein advocatenkantoor gespecialiseerd in strafrecht en bestaan ongeveer drie jaar als wij in contact komen met Alexandra. Wij zijn op zoek naar een professionaliseringsslag, met name omdat we constateren dat de inkomsten achterblijven bij de uitgaven. Alexandra heeft ons gedurende een aantal overleggen geobserveerd en daarbij de nodige interventies gedaan. Zij heeft ons doen inzien dat de wijze waarop wij met elkaar communiceren een belangrijke stagnerende factor was. Alexandra heeft ons op betrokken maar zakelijke wijze geholpen ideeën om te zetten naar concrete handelingen en naar een slagvaardiger samenwerking waarin ieder elkaar durft aan te spreken op zijn verantwoordelijkheden en waarin afspraken beter worden nagekomen.

Alexandra Gerny heeft mijn vertrouwen snel gewonnen door zich tijdens de gesprekken goed in mijn positie te verplaatsen en met mij mee te denken. Zij liet mij, door de juiste vragen te stellen, zelf uitkomen op de oplossing voor mijn probleem.

Het is nuttig voor mij geweest, ik heb er meer zelfvertrouwen door gekregen en ik voel me er sterker door.

Teamcoaching - Alexandra Gerny


Werken in een advocatenkantoor is een complexe zaak, zowel voor de individuele advocaat of partner als ook voor maatschappen en teams.

Daarom bied ik verschillende programma’s speciaal voor advocaten aan.

Om te begrijpen wat er speelt en wat de juiste interventie is, werk ik met een combinatie van methoden:

 • Teamgesprekken: we creëren ter plekke samen concrete oplossingen.
 • Observaties van teamvergaderingen maken snel zichtbaar wat er aan de hand is.
 • De ODC-meting geeft helderheid en maakt (bijna) alles bespreekbaar.
 • Praktische en concrete interventies op alle niveaus zorgen voor snelle vooruitgang.

Dankzij mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van advocaten zie ik snel wat er speelt en waar de oplossingen liggen.

Gerny Coaching + Consulting is een door de Nederlandse Orde van Advocaten erkende opleidingsinstelling.

Impressie Coachruimte