ODC-drijfverenmeting: de diepte in

Een ODC-meting doen?
Of heb je vragen?

“De meting is in mijn ogen een waardevolle investering in tijd en geld, omdat het zo concreet helpt bij je persoonlijke groei en ontwikkeling.”
Pieter van Dijk, Ondernemer

Het “Odin Development Compass” (ODC) is gebaseerd op de door Carl Jung ontwikkelde analytische psychologie. De ODC meet de onbewuste drijfveren van mensen en hun competenties. Daardoor krijg je fundamenteel inzicht in jouw gedrag en de onbewuste aansturing, die daaraan ten grondslag ligt.

De ODC versnelt en verdiept het coachingsproces

Deze meting is anders dan de meeste gebruikelijke tests: hij maakt onderscheid tussen je natuurlijke talenten en je kwetsbare kracht. Dat zijn competenties die niet gebaseerd zijn op je natuurlijke talenten, maar die je onder invloed van je ervaringen hebt aangeleerd. Dit verschil is essentieel: vaak kost het veel energie om deze competenties te laten zien. Bovendien ontstaan er onder druk juist daar problemen.

Tijdens de terugkoppeling ontdek je hoe de dynamiek tussen jouw talenten en je kwetsbare kracht bij jou werkt en hoe je kunt ingrijpen.

ODC gecertificeerd

Alexandra Gerny is ODC gecertificeerd professional, ervaren in het afnemen van ODC testen. Als leercoach leidt zij nieuwe ODC-coaches mede op.

De ODC-meting:

  • Biedt een heldere scheiding tussen natuurlijk talent en aangepast gedrag.
  • Geeft inzicht in jouw natuurlijke, ontwikkelbare competenties en moeilijk ontwikkelbare competenties.
  • Geeft zicht op jouw onbewuste drijfveren.
  • Voorspelt functioneel én disfunctioneel gedrag onder (grote) stress.
  • Helpt succesvolle teams samenstellen op basis van wérkelijke kwaliteiten.
  • Is wetenschappelijk gevalideerd.

Klanten over de ODC-meting

Via een bevriende ondernemer ben ik Alexandra op het spoor gekomen. De voornaamste reden om met een coach aan de slag te gaan, was om voor mijzelf scherper te krijgen op wat voor soort opdrachten of projecten ik me zou moeten focussen.
Alexandra heeft me dankzij meerdere tests en technieken laten inzien waar mijn kwaliteiten liggen, en met name ook helpen ontdekken waar mijn verborgen kwaliteiten liggen die ik zou moeten ontwikkelen. Deze technieken ondersteunen de zeer persoonlijke en warme coachingsgesprekken, waarin zij helpt om zelf deze inzichten te ontdekken waardoor je de uitkomsten echt gaat internaliseren. Dankzij dit traject heb ik ontdekt welk type werk het beste past bij mijn persoonlijkheid en kwaliteiten, en heb ik ook geleerd welke activiteiten ik het beste kan mijden. Maar wat voor mij nog belangrijker is, is het perspectief en geloof in eigen kwaliteiten die ik dankzij dit persoonlijke coachingstraject heb verworven.

Op mijn werk liep alles niet zoals ik graag gewild had. Veel paniek/stress momenten en dagen dat ik futloos op de bank zat. Na een paar gesprekken merkte ik dat praten over de gebeurtenissen, van zowel vroeger als nu, hielp. Uit de persoonlijkheidstest kwam daarnaast duidelijk naar voren dat ik met activiteiten bezig was die mij vooral veel energie kosten. Samen met Alexandra hebben wij gesprekken gehad over betere werkomgevingen, hoe mijn paniekmomenten te verminderen en hierdoor ook mijn zelfvertrouwen een boost te geven. Ik ben super tevreden over Alexandra en haar manier van coachen. Ik kan haar ten volle aanbevelen!

De ODC-drijfverenmeting van het Odin Insitute, die ik bij Alexandra Gerny heb afgenomen, is een aanrader. Het heeft mij hogelijk verbaasd – in positieve zin – hoe een test die zo snel is afgenomen, zo scherp in beeld kan brengen waar je sterke en zwakke kanten liggen, welke risico’s je loopt en wat je daar aan kunt doen. Je denkt jezelf te kennen, maar door de test en de analyse samen met Alexandra, wordt er een andere laag aangeboord.

Dit leverde nieuwe inzichten op die ik een dag later al direct kon toepassen in een spannend telefoongesprek naar een potentiële, grote zakelijke klant. De meting is in mijn ogen een waardevolle investering in tijd en geld, omdat het zo concreet helpt bij je persoonlijke groei en ontwikkeling.

De uitkomst van de ODC-drijfverentest vond ik wel én niet verrassend.  Niet verrassend omdat ik mij herkende in de uitkomsten van rapportage, ook waar het om mijn valkuilen ging. Op het moment dat ik de test deed en besprak was ik net bezig met een zaak waarin mijn valkuil goed werd aangesproken door de mensen waar ik mee te maken had. Ik merkte dat ik met de inzichten uit de rapportage nog goed kon bijsturen.

De rapportage was wel verrassend omdat bleek dat ik mij ook niet bezighoud met zaken waarin ik niet zo goed ben en een beroep gekozen heb dat heel goed bij mijn profiel past. Dat geeft mij de de rust om datgene wat ik nu doe echt te gaan uitbouwen tot een hoog kwaliteitsniveau en echt niet langer te twijfelen of ergens anders nog iets beters in het verschiet ligt.

De ODC-meting geeft een goede schets van je mentale structuur en legt direct verbanden met je onderbewustzijn. Het brengt heel helder in kaart welke eigenschappen in conflict staan met elkaar. Alexandra bied je de mogelijkheid dit zelf te laten verwoorden waardoor het resoneert. Haar begeleiding, uitleg, kennis en werkwijze is essentieel omdat ze het geheel inzichtelijk open kan breken.

Een krachtige methode die confronterend en voedzaam is. Zeker als in korte tijd tot de kern te komen van hick-ups die je in het dagelijks leven onnodig belemmeren. Ik kan het aanraden.