ODC-drijfverenmeting: snel de diepte in

“De meting is in mijn ogen een waardevolle investering in tijd en geld, omdat het zo concreet helpt bij je persoonlijke groei en ontwikkeling.”
Pieter van Dijk, Ondernemer

Het “Odin Development Compass” (ODC) is gebaseerd op de door Carl Jung ontwikkelde analytische psychologie. De ODC meet de onbewuste drijfveren (archetypes) van mensen en hun (werk-gerelateerde) competenties. De meting biedt fundamenteel inzicht in menselijk gedrag en de onbewuste aansturing die daaraan ten grondslag ligt.

In de coaching is ODC een krachtig middel dat helpt om inzicht te geven.

Bijzonder aan deze test is dat er onderscheid wordt gemaakt tussen natuurlijk talent en kwetsbare kracht. Sommige competenties zijn niet van nature ontwikkeld, maar wij hebben ze onder invloed van onze ervaringen aangeleerd. Vaak kost het veel energie om deze competenties te leveren en het bijbehorende gedrag te laten zien. Onder druk zijn het juist deze competenties die vervormen en problemen veroorzaken.

ODC gecertificeerd

Alexandra Gerny is ODC gecertificeerd professional, ervaren in het afnemen van ODC testen. Als leercoach leidt zij nieuwe ODC-coaches mede op.

De ODC-meting:

 • Biedt een heldere scheiding tussen natuurlijk talent en aangepast gedrag.
 • Biedt inzicht in natuurlijke, ontwikkelbare competenties en moeilijk ontwikkelbare competenties.
 • Geeft zicht op onbewuste drijfveren.
 • Voorspelt functioneel én disfunctioneel gedrag onder (grote) stress.
 • Helpt succesvolle teams samenstellen op basis van wérkelijke kwaliteiten.
 • Is wetenschappelijk gevalideerd.

ODC kan toegepast worden bij:

 • Stress en stresspreventie
 • Persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke effectiviteit
 • Selectieprocedures
 • Teamcoaching
 • Loopbaanbegeleiding

Meer informatie over de ODC-meting?
Vraag het nu aan.

ODC Drijfveren test

Klanten over de ODC-meting

„De ODC-drijfverenmeting van het Odin Insitute, die ik bij Alexandra Gerny heb afgenomen, is een aanrader. Het heeft mij hogelijk verbaasd – in positieve zin – hoe een test die zo snel is afgenomen, zo scherp in beeld kan brengen waar je sterke en zwakke kanten liggen, welke risico’s je loopt en wat je daar aan kunt doen. Je denkt jezelf te kennen, maar door de test en de analyse samen met Alexandra, wordt er een andere laag aangeboord.

Dit leverde nieuwe inzichten op die ik een dag later al direct kon toepassen in een spannend telefoongesprek naar een potentiële, grote zakelijke klant. De meting is in mijn ogen een waardevolle investering in tijd en geld, omdat het zo concreet helpt bij je persoonlijke groei en ontwikkeling.”

PieterOndernemer

De uitkomst van de ODC-drijfverentest vond ik wel én niet verrassend.  Niet verrassend omdat ik mij herkende in de uitkomsten van rapportage, ook waar het om mijn valkuilen ging. Op het moment dat ik de test deed en besprak was ik net bezig met een zaak waarin mijn valkuil goed werd aangesproken door de mensen waar ik mee te maken had. Ik merkte dat ik met de inzichten uit de rapportage nog goed kon bijsturen.

De rapportage was wel verrassend omdat bleek dat ik mij ook niet bezighoud met zaken waarin ik niet zo goed ben en een beroep gekozen heb dat heel goed bij mijn profiel past. Dat geeft mij de de rust om datgene wat ik nu doe echt te gaan uitbouwen tot een hoog kwaliteitsniveau en echt niet langer te twijfelen of ergens anders nog iets beters in het verschiet ligt.

EliseVerandermanager

De ODC-meting geeft een goede schets van je mentale structuur en legt direct verbanden met je onderbewustzijn. Het brengt heel helder in kaart welke eigenschappen in conflict staan met elkaar. Alexandra bied je de mogelijkheid dit zelf te laten verwoorden waardoor het resoneert. Haar begeleiding, uitleg, kennis en werkwijze is essentieel omdat ze het geheel inzichtelijk open kan breken.

Een krachtige methode die confronterend en voedzaam is. Zeker als in korte tijd tot de kern te komen van hick-ups die je in het dagelijks leven onnodig belemmeren. Ik kan het aanraden.

KatrienFotograaf